Tuinposters tot wel 10 meter x 5 meter Tuinposters tot wel 10 meter x 5 meter

Tuinposters tot wel 10 meter x 5 meter

Zoals gezien op TV en in de Media  (Tuinruimers , Eigen huis en Tuin, Troskompas) Zoals gezien op TV en in de Media  (Tuinruimers , Eigen huis en Tuin, Troskompas)

Zoals gezien op TV en in de Media (Tuinruimers , Eigen huis en Tuin, Troskompas)

Centimeter nauwkeurig bestellen Centimeter nauwkeurig bestellen

Centimeter nauwkeurig bestellen

Al meer dan 9 jaar buiten getest Al meer dan 9 jaar buiten getest

Al meer dan 9 jaar buiten getest

LENTE! Verfraai uw tuin of balkon met een mooie tuinposter! LENTE! Verfraai uw tuin of balkon met een mooie tuinposter!

LENTE! Verfraai uw tuin of balkon met een mooie tuinposter!

Keuze uit 9 bevestigingssystemen Keuze uit 9 bevestigingssystemen

Keuze uit 9 bevestigingssystemen

Afwasbaar en weerbestendig ! Afwasbaar en weerbestendig !

Afwasbaar en weerbestendig !

De uitvinder van de tuinposter De uitvinder van de tuinposter

De uitvinder van de tuinposter

Gedaan met donkere muren, personaliseer je tuin! Gedaan met donkere muren, personaliseer je tuin!

Gedaan met donkere muren, personaliseer je tuin!

Tuinontwerp tips

Als je tuin aan vernieuwing toe is, of je gewoon iets anders wilt, is het heerlijk om zelf aan de slag te gaan. Het werken in de tuin kan een bepaald soort sereniteit geven die in het dagelijks leven vaak gemist wordt. De frisse buitenlucht samen met de geurende bloemen doen menig mens volledig tot rust komen. Maar werken in de tuin gaat niet alleen over bloemetjes en bijtjes, het kan ook erg hard werken zijn. Als je echter goed voorbereid te werk gaat, en je weet wat je wilt doen en hoe je je tuin wilt indelen, is het een fluitje van een cent. Om je een eindje op weg te helpen naar jouw droomtuin, hebben we hier een stappenplan voor je samengesteld. Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je het begin maakt van je tuinontwerp. Deze tips zijn afkomstig van deze tuinspullen webshop.

Meet meteen je tuin

Als allereerste is het belangrijk om de afmetingen van je tuin te kennen. Zonder op de hoogte te zijn van de hoeveelheid ruimte die je ter beschikking hebt, is de kans groot dat je het te groot aanpakt. Het is zonde om er op de helft van het werk achter te komen dat het niet gaat passen, en je ideeën moet schrappen. Maak daarom een plattegrond van je tuin, waarop je zo goed mogelijk het bovenaanzicht probeert te weergeven. De tuin begint in principe vanaf de gevel van de woning, dus zorg dat je ook de deuren en ramen weergeeft. Dit is belangrijk voor het perspectief vanuit de woning, en de looprichting vanaf de tuindeur.

Tuinspullen kopen

Om je tuin op te meten zijn er een aantal benodigdheden. Natuurlijk ga je niet te werk zonder rolmaat. Ook een notitieboekje en schrijfgerei is erg belangrijk, omdat het een precies werkje is. Om kromme lijnen en bochten te meten is het handig om een rol touw te hebben. Leg het touw langs de bocht, en trek dan het touw daarna op diezelfde lengte strak. Het is daarna veel gemakkelijker om de rolmaat langs het touw te houden! Ook een waterpas kan van pas komen om bijvoorbeeld te ontdekken waar de tuin niet recht loopt.

Waar is de zon?

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk van de zon kunnen genieten in hun tuin. Daarom moet je ook weten welke plaatsen in de tuin te meeste zon krijgen. Ook om te weten welke planten je waar kunt neerzetten is dit belangrijk. Er zijn namelijk planten die liever in de schaduw staan, en planten die veel zon nodig hebben. Noteer als eerste op je plattegrond waar het noorden is. En als je eens een zondagje niets te doen hebt, neem dan de tijd om te observeren hoe de zonneschijn over je tuin trekt. Veel bloeiende planten hebben namelijk minimaal zes uren direct zonlicht nodig. Als je graag buiten dineert, kijk dan rond etenstijd waar de meeste zon is, en plan daar je terras in.

Over 123tuinposter.nl

123tuinposter.nl is onderdeel van DTP STUDIO SCHUURMAN. Als eerste bedrijf in Nederland zijn wij begonnen met het vervaardigen van tuindoeken en tuinposters. 

Lees verder

Contact

Contacteer ons vrijblijvend via deze pagina of bekijk onze sitemap.

Blog

Bekijk onze artikelen via onze blog.

Algemene voorwaarden

Bekijk onze algemene voorwaarden.

Privacy policy

Bekijk ons privacy beleid.